уторак, 23. новембар 2010.

Recenzija Branimira Loknera

HTON "Hton ll" (Self - released) 2010. 
EP CD - SERBIA
Psychedelic / shoegaze / alter
Tokom 2004. godine, na relaciji Subotica - Bačka Topola, osnovan je sastav naziva Hton (Igor Dević - vokali, klavijature, gitare ; Ljubiša Jojić - gitare, vokali, bass ; Ozren Lazić - bubnjevi). U početku su imali nešto drugačiji žanrovski pristup od onog koji je aktuelan poslednje tri godine, a kao adekvatan pokazatelj tadašnjeg delovanja ostao je zabeležen promo singl iz 2006. godine - "Superintendent And The NIne Ballerines". 2007. godine se sele u Novi Sad, kada aktualizuju i sadašnju fazu. Protekle, 2009. godine, objavili su debitantsko ostvarenje koje je u Hrvatskoj plasirala kuća "Slusaj najglasnije", a tokom ove, 2010. godine i novo EP izdanje sa 5 numera.

Hton su grupa koja eksperimentiše vlastitim idejama, zvukom, aranžmanima. U osnovi, njihov pristup apsorbuje elemente indie / alter tendencija kroz koje prolaze shoegaze i psychedelic varijante. Na osnovnu postavljenu temu, nadgrađuju se sviračke i vokalne ideje koje su u svojoj osnovi jednostavne, ali profiltrirane kroz ambijentalnu / atmospheric dimenziju. U određenoj meri, asociraju na najranije kraut rock aktove, kao i na početnu fazu Pink Floyd pristupa, ali način tretiranja samih aranžmana pokazuje da prihvataju uticaje sadašnjeg vremena.

"Hton ll" sadrži idejno i realizatorski vrlo interesantan materijal kojeg čak, i ako niste pristalica pomenutih muzičkih tendencija, ako vam se ukaže prilika, pokušajte da čujete. Verujem da nećete zažaliti. Njihov EP, košta samo 250 din, ili tek nešto više od 2 EU-a i možete ga naručiti preko bendove myspace stranice.

Ocena : 8 / 10


http://stereo-karavan.blogspot.com/2010/11/hton-hton-ll.html

Нема коментара:

Постави коментар